Skyhost kørebog logo Elektronisk Kørebog


SkyHost elektronisk kørebog overholder Skat’s regler til dokumentation for kørte kilometer.

Med en SkyHost GPS Tracker installeret i bilen kan du lægge blyant og blok på hylden. Så er det slut med at glemme at registrere kørsler og halvt udfyldte kørebøger.

Du får hurtigt og nemt et overblik over din kørsel i kørebogen og har du brug for at skifte mellem erhvervs og privat kørsel, kan du gøre det via en kontakt i bilen eller på din smartphone.

Kan med fordel bruges til bl.a. splitleasing hvor den elektroniske kørebog kan bruges til at dokumentere kørselsfordelingen.

Har du et køretøj der samtidig skal have gps tracking for at blive forsikringsgodkendt, kan du få begge dele i ét abonnement – læs mere om SkyHost Tyverisikring her.

Se vores udvalg af GPS tracker.

Hvordan fungerer kørebogen?


Elektronisk Kørebog1
Sporingsenheden monteres i køretøjet,  og enheden beregner kørsler vha. GPS.
Elektronisk Kørebog2
Kørselsdata sendes via GSM til SkyHost’s servere der lagrer disse så længe du ønsker
Elektronisk Kørebog3
Kørselsdata kan ses, eksporteres eller printes via SkyHost WebPortal.

Overholder SKAT´s krav til kørebogen


SkyHosts elektroniske kørebog er fuldautomatisk og overholder Skat’s regler til kørselsregnskab.

Med GPS-tracking fra SkyHost har man fuld dokumentation over bilernes kørsler. SkyHost systemet gemmer data i mindst 3 år som er dokumentationspligten fra SKAT.

Herunder er et link til beskrivelse af SKAT’s krav til udfyldelse af kørebog. Vær opmærksom på at reglerne kan ændre sig løbende.

Læs mere på SKATs hjemmeside

Splitleasing regler


Splitleasing er en måde man kan afregne afgiften på en bil i rater sammen med finansieringen af bilen. Fordelen er, at afgiften beregnes udfra bilens brugtvognsværdi hvis den er mere end 3 år gammel. Det betyder i praksis, at man slipper billigere end hvis man købte bilen med fuld afgift og solgte den igen efter 3 år. I det tilfælde vil 2/3 af værditabet være afgift. Det er meget kort fortalt. Snak med leasing selskaberne for nærmere forklaring.

Et krav i forbindelse med splitleasing, er at man skal registrerer kørte kilometer og fordelingen i henholdsvis privat og erhvervskørsel. Til det formål kan man lade SkyHost opdatere den elektronisk kørebog helt automatisk..

Hvad skal jeg bruge til en elektronisk kørebog?


Du skal bruge vores sporingsenhed GPS tracker model Q30 sammen med GPS abonnement 3.  Skal køretøjet samtidig forsikringsgodkendes skal du bruge GPS tracker model Q50 med GPS abonnement 2b.
Begge er med webadgang hvori den elektroniske kørebog er.

Til styring af privat / erhvervsfordelingen har du flere muligheder:

Manuelt tilretning efter kørsel.

Du logger ind på WebPortalen og retter hvilke kørsler som i virkeligheden var private. Kørebogen viser som udgangspunkt at alle er erhvervskørsler.

Omskifter i bil.

Sammen med sporingsenheden monteres en omskifter med 2 tilstande: privat og erhverv. Når du kører erhvervskørsel skal omskifteren stå på erhverv og omvendt med privat kørsel. Glemmer du at bruge kontakten, så kan du altid tilrette efterfølgende på WebPortalen.

SkyHost Remote.

Vil du ikke have monteret en omskifter i bilen, så kan du bruge vores app som reelt er en software omskifter og virker på samme måde som den fastmonterede. Her åbner man appen og vælger typen ved ændring fra erhverv til privat og omvendt.

Vælg mellem remote app til iPhone og Android eller Webapp til alle typer smartphones – Se vejledninger til apps her.

 

Hvad med print?


Du kan enten printe kørebogen og bruge den som bilag, eller du kan sende den via e-mail til dig selv eller bogholderiet.

 

Hvor længe gemmes data i kørebogen?


Så længe du har abonnement hos SkyHost bliver data gemt på serverne. Du skal ikke tænke på backup eller være bange for at miste dyrebare kørselspenge. Vil du gemme data efter afvikling af køretøj kan du bruge vores arkiv abonnement der gemmer data / kørebog i 3 år.